Articol: onrace.ro

Prima etapa a Campionatului International de Viteza desfasurata pe Motorpark Romania in weekendul 26-27 martie a fost un spectacol automobilistic total. Fiecare mansa indiferent de clasa de concurs a insemnat o lupta roata la roata si emotii pentru spectatori pana la ultima tura. Castigatorii claselor au fost cunoscuti abia in momentul ultimului steag sah.
Cele doua zile de concurs dominate de temperaturi scazute au dat mult de furca pilotilor. Pista destul de rece i-a obligat pe concurenti la o atentie sporita in alegerea si abordarea traselor de rulare. Cu toate acestea au fost si derapaje spectaculoase atat in antrenamente si calificari cat si in mansele de concurs.

smart
Alex Mirea castiga clasa Predators Pro dupa doua manse a cate 12 ture. Locul doi este castigat de italianul Corrado Cusi urmat pe trei de Eduard Anton.
La clasa Turisme, Logan plus Lupo, castiga Bianca Anton urmata pe locul doi de Virgil Marin si grecul Theodoros Perimenis pe trei.

banner motorpark 1 100 416
Bianca Anton castiga si clasa Lupo. Locul doi este ocupat de Virgil Marin care a avut mult de furca cu Mihai Tomescu ocupantul locului trei. S-au alergat doua manse a cate noua ture.
Clasa Logan grecul Theodoros Perimenis castiga dupa doua manse a cate noua ture in fata lui Aldrin Opran si Sorin Popescu.

banner live 100x500 1
Debutantii de la Predators au fost nevoiti sa abandoneze pe rand din motive tehnice, disputa finala pentru podium ramanand intre Cristi Cotan si Domenico Cavallaro. Dupa doua manse a cate opt ture Cotan castiga clasa.

Intrega etapa a fost dominata de depasiri, derapaje, rasturnari de situatie. Pilotii au iesit din starea de concurs la festivitatea de premiere unde prietenia dintre ei si-a spus cuvantul.
Etapa a doua a CIV se va desfasura tot la Motorpark Romania in weekendul 21-22 mai. Organizatorul primelor trei etape ale CIV este Smart Driving Romania. Competitia se desfasoara sub egida ACR/FIA.
Text si foto: Andrei Gemes/ OnRace.ro 2016